Zbog uzvikivanja na Prajdu - 30 dana pritvora

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana S.R, koji je danas uhapšen zbog izazivanja incidenta tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu.

92
A- A A+
policija, hapšenje, nesreća, marica, pljačka, ubistvo, zločin, parada ponosa, prajd, gej parada Foto: Mondo/Stefan Stojanović

S.R. se tereti za krivično delo "pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije".

Parada ponosa: Poruke ljubavi i "kuma nije dugme"

Portparol Višeg suda, Bojana Stanković, precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema osumnjičenom zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke kao i zbog opravdane bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Druga strana Prajda: Dalje nećeš moći (FOTO)

Povodom ovog slučaja, policija i tužilaštvo se još nisu oglasili, a pretpostavlja se da je reč o manjem incident o kom je izvestio FoNet.

Tokom šetnje učesnika kod hotela "Moskva" jedan mladić krenuo u susret povorci uzvikujući "Sodomiju u krivični zakonik"!Oficiri Žandarmerije, koji su bili na čelu kolone, odmah su ga bez upotrebe sile priveli u policijsku "maricu", navodi ta agencija.

S.R. je "od ranije poznat policiji", zbog izazivanja incidenata i više krivičnih dela prevare i lažnog prijavljivanja, a javnosti je poznat, da se na skupovima pojavljuje u uniformi i obeležjima Jedinice za specijalne operacije.

Sve vesti