Da li ćete podržati? DOŽIVOTNA za ubice dece

Autor:

Fondacija "Tijana Jurić" pokrenula je veliku akciju prikupljanja potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora u Srbiju posebno prema počiniteljima svirepih zločina nad decom.

87
A- A A+

Osnivač Fondacije i otac ubijene devojčice Tijane, Igor Jurić najavio je na Facebooku da će krenuti u veliku akciju prikupljanja potpisa u 30 gradova u Srbiji 23. oktobra kako bi se omogućilo uvođenje kazne doživotnog zatvora u Srbiji za one koji ubiju dete.

Na ovaj način u prikupljanju potpisa moći će da učestvuje i onaj deo građana koji ne koristi internet i društvene mreže, rekao je Jurić.

Cilj da se tokom ove akcije prikupi oko pola miliona potpisa.

Jurić je zamolio ljude dobre volje da pomognu Fondaciju u realizaciji ove peticije i prikupljanju potpisa i zatražio pomoć štamparija u Srbiji koje su voljne da se uključe u štampanje jedinstvenih brošura sa spiskom i lokacijama svih gradova, i sa svim važnim informacijama o promeni Krivičnog zakonika.

ČOVEK GODINE - IGOR JURIĆ

Za dobrobit dece u Srbiji, zaključio je otac devojčice Tijane koja je brutalno ubijeno u noći između 25. i 26. jula 2014. godine.

Telo Tijane Jurić nađeno je u okolini Sombora.

Policija je za njeno ubistvo osumnjičila i uhapsila mesara Dragana Đurića iz Surčina koji je priznao monstruozno ubistvo.

On se sada nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne u trajanju od 40 godina.

ANKETA:


Povezano

Sve vesti