Srpski spomenik u spotu njujorškog benda! VIDEO

Autor:

Pogledajte spot momaka koji su ovog leta delili binu sa slavnim "Killersima"

6
A- A A+

Njujorški bend Teachers, koji je nastupio na ovogodišnjem EXIT-u kao predgrupa rok gigantima iz sastava The Killers, objavili su spot snimljen na Kadinjači kod Užica!

Članovi benda u ovom crno-belom spotu sviraju u samom srcu spomen-kompleksa koji obeležava bitku na Kadinjači iz Drugog svetskog rata, kada se daleko brojnijoj i do zuba naoružanoj nemačkoj vojsci herojski suprostavio bataljon sastavljen od radnika užičkih fabrika i radionica, formiran radi odbrane Užica od nemačke okupacije.

Killersi raspametili publiku! FOTO

Teachersi su veliki zaljubljenici u Srbiju, a obilazili su brojne spomenike i veličanstvene građevine, čija je zajednička odlika da izgledaju kao da su nastali u dalekoj budućnosti.

MONDO REPORTAŽA: "Pao je 14. kilometar, ali nikad neće Kadinjača"!

Pogledajte spot za pesmu "Loved you all the way"

Izvor: YouTube

"Teachersi su izjavili da ih brutalistička arhitektura ovdašnjih "spomeniksa" kako ih zovu čak i na engleskom, podseća na popularne Star Wars filmove. 

"Obožavam spomenike iz doba komunizma, za mene je to izuzetno važna arhitektura. Imaju posebnu energiju, znam da bi trebalo da budu tmurni, i jesu, ali su i izuzetno moćni!", rekao je frontmen benda Ben Bronfman.

Teachers su kreativni multi-instrumentalisti koji kombinuju funk i indie zvukove, afro-disko uticaj i elektroniku, a rezultat se najbolje vidi na njihovim zaraznim singlovima "Ocean" i "Mannequin In Heat", a kako zvuče mogli su da provere svi posetioci nultog dana Exita: "Ovo je najneverovatniji festival na kojem smo nastupili. Bilo je ostvarenje sna nastupati pre Killersa i čini nam se da nas je i publika odlično prihvatila. Sada svi obožavamo Srbiju!"

Povezano

Sve vesti