Španija se cepa: Tuča u Barseloni! (VIDEO)

Autor:

Ono čega su se mnogi pribojavali - počeli su ozbiljniji sukobi onih koji su za jedinstvenu Španiju i onih koji su za nezavisnost Katalonije. Pogledajte današnje scene iz Barselone!

Puca po šavovima u Španiji!

Sve veća nestabilnost u Španiji, prouzrokovanog željama katalonskih lidera da se otcepe iz sastava te zemlje i sve veći jaz između onih koji su za nezavisnost Katalonije i onih koji su za jedinstvenu Španiju.

Katalonija ODLOŽILA proglašenje NEZAVISNOSTI

Španci Kataloncima: Imate PET DANA da se izjasnite


U centru Barselone danas su se sukobile dve manje grupe demonstranata, tokom masovnog marša pristalica jedinstvene Španije, tokom kojeg je i spaljena jedna zastava Katalonije, takozvana "Senjera".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJENa snimcima koji se šire internetom, vidi se kako se dve grupe gađaju stolicama, flašama i drugim predmetima i kako potom dolazi policija da ih razdvaja.

POGLEDAJTE

Izvor: YouTubeIzvor: YouTube

I IZ OVOG UGLA

Izvor: YouTube

Tokom okupljanja unionista na Trgu Katalunja čuli su se povici: "Katalonija je Španija!".

Izvor: YouTube


Na jednom od današnjih skupova unionista, onih koji su za jedinstvenu Španiju, na brdu Montžuik u Barseloni, viđeni su i ultradesničari, koji su dizali ruku poput fašističkog pozdrava u Drugom svetskom ratu, ali i za vreme vladavine generala Fransiska Franka koji je ostao upamćen po zlu u Kataloniji.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

SVE O KATALONIJI i KATALONSKOJ TEŽNJI KA NEZAVISNOSTI

Povezano

Sve vesti