Ko je odgovoran za nesreću na nezavršenom autoputu

Autor:

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da je to preduzeće dalo nalog da se skinu svi saobraćajni znaci na autoputu Ub - Lajkovac, koja nije otvorena za saobraćaj.

6
A- A A+

autoput, vožnja, saobraćaj, retrovizor Foto: MONDO/Predrag Vujić

Drobnjak je rekao da će nadležni organi utvrditi odgovornost povodom nesreće 12. novembra, kada je automobil ušao na tu deonicu i udario u betonsku barijeru na kraju putu.

"To je baš velika tragedija, saosećamo sa porodicom Čedomira Jovanović. Jedna barijera - nju džerzi ograda je bila skolonjena na zaustavnoj traci, a pored nje su bile još četiri takve ograde i on je ušao u tu zaustavnu traku", rekao je Drobnjak odgovarajući na pitanja novinara.

On je istakao da ne može da daje izjave o tom slučaju kako se bi mešao u rad nadležnih organa, koji će utvrditi sve okolnosti te nesreće.

Drobnjak je potvrdio da su Putevi Srbije obezbeđivali put, ali da ne mogu da sada preko medija utiču na rad nadležnih organa, tužilaštva i MUP-a.

U nesreći koja se dogodila u nedelju u četiri sata ujutro, jedna osoba je poginula kada je vozilo sletelo s puta Ub-Lajkovac, dok su dve povređene, potvrđeno je u MUP-u.

Nesreća se dogodila kada je džip marke "mercedes", stranih registarskih tablica, probio zaštitnu bankinu i sleteo sa puta.

Povezano

Sve vesti