"Otpisanima" hleba i "podriguše"!

Autor:

Ovako je nekada izgledao ketering za Mikija Manojlovića, Gagu Nikolića, Voju Brajovića...

6
A- A A+

Serija "Otpisani" i "Povratak otpisanih" ponovo je na malim ekranima jer se nanovo reprizira na RTS-u, a neka nova publika željno strepi za život i uspehe Prleta, Tihog, Paje i Marije u borbi protiv okupatora.

Nekako ovu seriju pamtimo zbog Dragana Nikolića i Voje Brajovića, ali "Otpisani" ostaju zauvek u biografiji Predraga Mikija Manojlovića kao prva uloga u karijeri. Lik Paje Bakšiša, koji on tumači, zapravo je baziran na nesrećnoj sudbini Karla Lukača, kelnera jedne kafane, predratnog boemskog sastajališta novinara, glumaca, pisaca i drugih ljudi. Lukač je ubijen u zimu 1942. u Beogradu, kod Botaničke bašte.

"Imao sam sreće da kao student dobijem ulogu u 'Otpisanima', i to u devet epizoda. To je sreća. Voji Brajoviću, koji je talentovan čovek, bile su potrebne godine da se iz javnosti izvuče iz uloge Tihog. Tih devet epizoda su mi značile jer su me približile publici. Reditelj Aca Đorđević je imao hrabrosti da okupi klince. Gaga Nikolić je bio najstariji. Nisam imao strah da će me 'Otpisani' obeležiti kao 'Grlom u jagode'", rekao je je Manojlović, prenosi "Kurir".

Tihi ili Prle? (ANKETA)

Glumac pamti snimanje i po dobrom druženju i hrani.

"Nekada, u onoj staroj Jugoslaviji, to je bio ketering. Prvi ketering smo imali dok smo snimali 'Otpisane'. To su bila dva parčeta hleba s nekom 'podrigušom', što je nama bilo fantastično", ispričao je glumac za "Prvu" televiziju.

Čuvena serija "Otpisani" je prvi put emitovana 20. oktobra 1974. godine. RTS ju je reprizirao više od deset puta, a njen uspeh Miki je predvideo već na početku snimanja.

"Ja sam u seriji Paja. Rušim mostove, vozove... Biće to dobra serija, jer smo svi spremni da dobro radimo", rekao je tada novinarima Manojlović i nije pogrešio.

Serija "Otpisani" i "Povratak otpisanih" ponovo je na malim ekranima jer se nanovo reprizira na RTS-u, a neka nova publika željno strepi za život i uspehe Prleta, Tihog, Paje i Marije u borbi protiv okupatora.

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti