Jednostavan način da vežbate bolje

Autor:

Treba da uradite samo jednu jednostavnu stvar.

0
A- A A+

Ešli Borden je instruktor već godinama, radi s poznatim ličnostima, ali u njenoj teretani - nema ogledala.

"Nemamo ogledala i zaista je sve drugačije. Između klijenta i instruktora stvara se posebna veza, ali i odnos među ljudima koji dolaze na grupne treninge je kvalitetniji. Kad vežbamo ispred ogledala, vidimo sopstveni odraz, ali i odraze drugih ljudi i to često može da podstakne nesigurnost i loše utiče na samopouzdanje", objašnjava Bordenova za Pop Sugar.

Ona je primetila da devojke kojima drži treninge često više pažnje obraćaju na to kako izgledaju u određenoj pozi, ili gledaju sitne nepravilnosti na koži, umesto da ogledalo koriste za ono čemu služi - da zauzmu bolji stav i vežbe urade pravilnije.

Otkako je izbacila ogledala iz teretane, Bordenova kaže da je primetila veliku razliku jer njeni klijenti više nisu skoncentrisani na to kako izgledaju, već na to da vežbe rade pravilno i daju sve do sebe.

"Bez ogledala ne obraćate pažnju ni na šta, ne upoređujete se sa drugima. I to je prava stvar, jer tokom vežbanja nije važno kako ko izgleda, već samo da date sve od sebe i uradite vežbu najbolje što možete", zaključuje ona.

Možda je i u pravu, pokušajte sledeći put kad odete na trening da stanete tako da ne vidite svoj odraz, može se desiti da stvarno vežbate bolje.

Koliko često i koliko dugo bi trebalo da vežbate

Kardio ili tegovi? Slika sve govori

Jedna vežba za celo telo

Povezano

Sve vesti