Znate ono kad celog dana jedva čekate da se uveče opustite uz čašu omiljenog vina, a onda vam se pampur okruni i morate sićušne komadiće plute da "lovite" po čaši?
Ako ste nekad opsovali kroz zube proizvođača, da znate da uglavnom nisu oni krivi, pošto to više nego sa kvalitetom pampura ima veze s tim kako vi čuvate vino.
"Boce vina trebalo bi čuvati položene, tako da vino uvek bude u dodiru sa čepom. U suprotnom, pampur će se rasušiti i eto komadića plute koji 'plivaju' u čaši kad ga otvorite", objašnjava somelijer Džoana Simon, prenosi Redbook.
"Čepovi postaju krti vremenom, i to je sasvim prirodno, a možete smanjiti verovatnoću da do krunjena dođe ako birate otvarač za vina čija je spirala zaobljena. Ako je spirala oštrih ivica, povećavate rizik da čep pukne i počne da se kruni", savetuje ona.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu