Uvode posebna pravila u Skadarliji

Autor:

"To znači da će da se tačno znati šta može da se radi u Skadarliji, kakva će vrsta ugostiteljstva biti dozvoljena, kako treba da izgledaju terase...", kaže gradski menadžer.

Uvode posebna pravila u Skadarliji  Foto: Mondo/Goran Sivački

Beogradska boemska četvt Skadarlija biće sledeće godine proglašena jednom od tri najžnačajnije turističke destinacije u prestonici, uz Kalemegdan i Hram Svetog Save, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Napomenuvši da se na taj način Skadarlija "štiti i čuva kako bi bila promoter tradicije i kulture grada", Vesić je rekao da će za taj deo grada biti uvedena "posebna pravila".

"To znači da će da se tačno znati šta može da se radi u Skadarliji, kakva će vrsta ugostiteljstva biti dozvoljena, kako treba da izgledaju terase", objasnio je Vesić.

Podsetite se kako su tekli radovi u Skaradliji:Vesić je najavio i održavanje manifestacije "Dani Monmartra u Skadarliji'' od 9. do 12. februara, kojom će biti obnovljeno bratstvo boemskih četvrti Pariza i Beograda, uspostavljeno davne 1977.godine.

Nakon sastanka sa predstavnicima Turističke organizacije Beograda, ambasade Francuske u Beogradu, Srpskog kulturnog centra u Parizu i ugostiteljima iz Skadarlije, Vesić je rekao da je dogovoreno da se obnovi saradnja između Skadarlije i ''Republike Monmartr'', koja će u februaru predstaviti francusku kulturu, istoriju i gastronomiju.

skadarlija, kaldrma, boem Foto: Mondo/ Goran Sivački

Kaldrma! (FOTO)

Povezano

Sve vesti