Sindikat traži da Pošta vrati suspendovane radnike

Autor:

Savez samostalnih sidikata Srbije traži da JP "Pošta Srbije" vrati na posao 37 suspendovanih radnika, a kao odgovorne za akutelnu situaciju i krizu u tom preduzeću, sindikat vidi rukovodstvo firme i osnivača - Vladu Srbije.

0
A- A A+

pošta protest, Foto: MONDO/Dragana Todorović

Povodom suspendovanja 37 radnika zbog učešća u dvonedeljnom protestu kojim je, navodno, bio blokiran rad dela preduzeća, Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije navodi da je za eventualnu štetu, nastalu zbog blokade, najmanje odgovorno nekoliko desetina radnika, koji su van radnog vremena, nekad i noću, protestovali tražeći povećanje plata.

Njima preti otkaz, a porodicama ugrožavanje elementarne egzitencije, dok stvarno odgovorna lica ne trpe nikakve posledice, navodi sindikat u saopštenju dostavljenom medijima, te zahteva da radnici budu vraćeni na posao.

POŠTA: Sindikat štrajkuje, Uprava demantuje

Istovremeno u Savezu sindikata očekuju da se sagleda odgovornost onih koji su bili dužni da aktivnim odnosom prema problemu zaštite interese preduzeća, odnosno države kao osnivača.

Zaposleni u Pošti Srbije protestovali su nezadovoljni zaradama i zahtevali su da im se kroz plate vrati sve što im je, kako je rečeno, bilo smanjeno i uzeto u prethodnom periodu.

Radnici Pošta Srbije odustaju od štrajka

Povezano

Sve vesti