Šta je nova srpska princeza poželela u ponoć

Iza nje je divna godina: postala je supruga i princeza, a uskoro će biti i majka. Pitali smo Danicu Karađorđević o planovima za 2018, koje ime je odabrala za bebu, i kako je biti princeza u 21. veku.

Šta je nova srpska princeza poželela u ponoć Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U decembru 2017. bilo je tačno 100 dana otkako je Danica Marinković rekla "da" princu Filipu Karađorđeviću i tako postala nova srpska princeza, a samo nekoliko dana kasnije je stigla vest da mladi par očekuje i bebu!

Šta se još u životu Danice Karađorđević, ćerke našeg slikara Milana Cileta Marinkovića, koja je i sama slikarka, promenilo otada?

"Naše venčanje u Sabornoj crkvioktobra 2017. bila je prilika da se u Beogradu okupe ugledne zvanice, veliki broj članova evropskih kraljevskih porodica, ali i da se naša zemlja nađe u svetskim medijima u najlepšem mogućem kontekstu. Stupanjem u brak, Filip i ja postali smo sjajan tim i veoma ozbiljno, na čvrstim osnovama gradimo zajednički život iz dana u dan", kaže srpska princeza za MONDO i dodaje:

"Baš kao i svaki novi životni period, venčanje meni prirodno donosi nove dužnosti i obaveze koje prihvatam sa velikom odgovornošću. U tom kontekstu sam spremna da odgovorim sa velikom preciznošću i poštovanjem na nove životne okolnosti koje mi budućnost donosi."

Gde ste proveli medeni mesec?

"Srećni i spokojni što smo našu ljubav krunisali brakom, nakon velikih priprema venčanja, sa entuzijazmom smo čekali medeni mesec. Odlučili smo se za Grčku i prelep Peloponez, gde smo uživali u čarima prirode, dugim šetnjama, svežem vazduhu i zdravoj hrani. Najviše od svega smo se trudili da iskoristimo vreme koje je pred nama da se u miru posvetimo jedno drugome i uživamo u prvim nedeljama našeg braka."

More sweet than honey#untilnexttime

Објава коју дели Dana MAAR (@danamaar) дана

Mnoge devojčice maštaju o tome da se udaju za princa. Kako ste vi osvojili princa Filipa, ali i kako se on vama udvarao?

"Oboje smo dosledni svom identitetu, karakteru i imamo pozitivan stav prema životu i svetu koji nas okružuje. To su vrednosti koje su nas spojile i postale ključ naše veze. Dinamika, inventivnost, visoko obrazovanje i neizmeran šarm samo su neki od kvaliteta kojima mi se Filip udvara iz dana u dan. Sposobnost da o svemu otvoreno razgovaramo i razumemo jedno drugo velike su vrline koje su me osvojile. Poverenje i poštovanje porodice i tradicije su osobine koje delimo, i koje nas spajaju."

Mnogi vaš brak zamišljaju bajkovito. Da li je zaista tako ili i princeza kuva ručak, sprema kuću, a princ, možda, ide u nabavku?

"Imamo sreću da nam se životni stilovi poklapaju, i to je jedna od velikih prednosti naše veze, to nas je i spojilo. Filip i ja smo vredni mladi bračni par i svakodnevno radimo - svako u domenu svoje profesije - na ostvarenju naših zajedničkih životnih ciljeva. Veoma smo organizovani i na najbolji način koristimo vreme kojim raspolažemo. Posle dinamičnog dana, volimo da provedemo vreme sa svojim prijateljima koje vrlo često pozivamo u naš dom i zajedno pripremamo kulinarske specijalitete, u čemu je Filip posebno kreativan. Živimo na način koji odgovara našem obostranom senzibilitetu u novom periodu u našim životima, koji nam donosi veliku radost i uzbuđenje."

Da li ste saznali pol bebe, da li ste se sa svojim suprugom dogovorili kako će se zvati, i koliko biste voleli da imate dece?

"Smatramo da je porodica najveće bogatstvo. Filip ima dva brata i dve sestre, a ja sam kao jedinica oduvek maštala o tome da imam mnogo dece i uvereni smo da ćemo u formiranju naše porodice imati dosta sreće. Uzbuđeni smo dolaskom novog člana u našu porodicu, i još uvek biramo ime za našu prvu radost. Osnivajući porodicu veoma odgovorno pristupamo svim novim dužnostima, ulogama i izazovima koje nam zajednički život donosi."

Merry Christmas

Објава коју дели Dana MAAR (@danamaar) дана

Kako ste dočekali 2018?

"Doček Nove godine i Božić za nas su najlepši period godine jer je tada cela naša porodica na okupu što u nama budi spokoj i veliku sreću. Novu 2018, koja će po svemu biti posebna, dočekali smo u Londonu, sa bliskim prijateljima u prazničnom raspoloženju."

Šta ste poželeli u ponoć?

"Dobro zdravlje kao veliki izazov dinamičnog života nam je na prvom mestu, kao i očuvanje vrednosti koje su najvažnije: ljubav i porodica. Isto tako, nalik našem venčanju, u budućnosti ćemo raditi na tome da svetska javnost našu zemlju vidi u najlepšem svetlu kako i dolikuje. Velika nam je želja da se u budućnosti uključimo u aktivnosti kojima bismo mogli da damo doprinos unapređenju Srbije na svakom planu, individualno i globalno."

Pogledajte fotografije:

Pročitajte i ovo:

Šta "Vog" piše o našoj princezi

Sve o venčanici nove srpske princeze

Kod princa na rođendanu...

Kod princa na slavi...

Povezano

Sve vesti