MONDO/Srna

Hrvatskim desničarima smetaju Tito i Juga na Fejsu

Autor:

Hrvatsko udruženje "Urbana desnica" traži od kompanije Facebook da obriše sve objave u kojima se pominju Josip Broz Tito i Jugoslavija. Evo zašto im smeta Tito...

2
A- A A+

Udruženje je na svojoj Facebook stranici objavilo da je poslednjih nekoliko dana u direktnom kontaktu sa administracijom ove društvene mreže u Londonu, te da su se požalili na objave u kojima se pominje Tito.

"Reč je o našoj opširnoj prijavi koju smo im poslali, te priložili pregršt dokumenata, članaka svetskih medija, dokumentarni film o ubistvima u Titovo ime, koji je titlovan na engleski", piše u objavi ovog udruženja.

Njujork tajms: Hoće li sad ustaše pobediti Tita?


"Urbana desnica" tvrdi da su im administratori Facebooka zahvalili i najavili da će, navodno, uskoro svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavnija biti automatski obrisani, a njihove promotere Facebook će, navodno, blokirati.

"Kada dobijemo službenu potvrdu na mejl o uvrštenju u algoritam, obavestićemo vas. Tada će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito biti automatski obrisani", ističu hrvatski desničari.

Sedište udruženja "Urbana desnica" nalazi se u Splitu, a ciljevi su im da, kako navode, "promovišu moderne rodoljubive vrednosti i kulturu života, te sprovedu lustraciju".

Zagreb se ODREKAO TITA

Povezano

Sve vesti