Beta

Predata lista koalicije oko DS: Naučnici, ministri

Autor:

Koalicija okupljena oko Demokratske stranke (DS), koju čine Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka i Zelena ekološka partija - Zeleni, predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu pod nazivom "Da oslobodimo Beograd".

51
A- A A+

Lista je predata za beogradske izbore 4. marta, saopštila je u sredu DS.

Prva na zajedničkoj listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić, drugi Marko Đurišić, a pod rednim brojem tri nalazi se predsednik DS-a Dragan Šutanovac, koji je i kandidat te liste za gradonačelnika Beograda (koga naknadno biraju odbornici).

"Obećanje Beograđanima"

"Lista okupljena oko DS je garant zaustavljanja pljačke Beograda od Siniše Malog i Gorana Vesića. Pet godina nismo posustali u odbrani interesa građana u Skupštini grada. Mi ćemo zaustaviti korupciju koja je pojela Beograd i Beograđane i sprečićemo otimanje gradskih resursa preko kojih se bogati nekolicina dok je većina sve siromašnija. Oslobodićemo Beograd, to je naša obaveza i obećanje svim Beograđanima", rekao je Božović, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se na listi nalazi više od 30 profesora univerziteta, doktora nauka među kojima su: Žarko Trebješanin, Aleksandar Mandić, Mihajlo Pantić, Mirjana Rašević, Tanasije Marinković, Dušan Mladenović, Ivan Raonić, Maja Vukadinović, Miroslav Ružica, Miloš Nedeljković i Igor Radošević.

Na listi su penzionisani generali i admirali Vojske Srbije - Sreto Malinović, Petar Radojčić, Jovan Grbavac i Nikola Lunić, ali i istaknute ličnosti poput bivšeg sudije Ustavnog suda Zorana Ivoševića, Branislava Lazića, radijskog voditelja Veljka Pajevića i balerine ansambla Narodnog pozorišta Bojane Leko.

Na listi su i visoki funkcioneri DS-a Tamara Tripić, Branislav Lečić, Balša Božović, Zoran Lutovac, narodni poslanici Nataša Vučković, Maja Videnović i Vesna Marjanović, kao i istaknute demokrate poput Ljiljane Lučić, Ivana Vujačića, Dragoslava Šumarca, Slobodana Milosavljevića i Ivana Stefanovića.

SNS prva predala listu za Beograd

Funkcioneri Nove stranke Mira Petrović, Aris Movsesijan i Aleksandar Stanković, kao i članovi predsedništva SDS Aleksandar Ivanović i Konstantin Samofalov, takođe se nalaze na listi.

Beogradski izbori - SPS i JS predali listu

Prilikom predaje liste, predsednik beogradskih demokrata Balša Božović izjavio je sinoć da će to biti lista koja će osloboditi Beograd od aktulene vlasti i vratiti nadu Beograđanima.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.