Poslušajte kako Josipa peva sevdah!

Autor:

Muzička diva pored koncerta 14. februara u centru "Sava" kojim slavi 50 godina karijere, jubilej je obeležila i CD kompilacijom "Posve slobodna (suradnje i etno)", na kojoj su se prvi put na jednom mestu našle izvedbe narodnih pesama.

0
A- A A+
Na kompilaciji "Posve slobodna" (Croatia Records 2017), između ostalih, nalaze se Josipine maestralne izvedbe sevdalinki "Omer beže" i "Niz polje idu babo sejmeni" iz 1974. godine, a tu je i "Đelem, đelem" koju je snimila sa legendarnim Šabanom Bajramovićem i bendom Cubismo.
"Moj tata je imao singlice Nade Mamule i Zaima Imamovića. Iščeprkala sam to kao dete i onda ti to negde ostane zapisano. Sevdalinka, to je izuzetno kvalitetno, izuzetno teško za pevanje. Esma Redžepova je, recimo, isto fantastična. Mnogo puta smo se susretale i lepo pričale o muzici. 'Čaje šukarije' to je meni fantastično!", kaže Josipa.
Priznaje da je još negde od sredine sedemdesetih godina želela da napravi jedan etno album, ali da se sticajem okolnosti to nije desilo, pa je umesto toga imala samo povremene izlete u svet tradicionalne muzike.

Izvor: YouTube/JosipaLisacCHANNEL

"Evo, do dana današnjeg nisam to napravila. I onda sam počela da razmišljam možda ni ne treba, ako tako dugo nisam, možda nije bilo suđeno. Mada, još uvek ima vremena... Ali dotaknula sam to", kaže Josipa.
Prepoznatljiva je po pop-rok hitovima kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja" i "Danas sam luda", Josipa Lisac slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere simbolično završava koncertom 14. februara 2018. godine u beogradskom Sava centru!
Josipa je turneju započela na prošli Dan zaljubljenih upravo u Sava centru, koji je bio rasprodat desetak dana unapred.
Ulaznice za koncert Josipe Lisac za Dana zaljubljenih u Sava centru koštaju 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Povezano

Sve vesti