MONDO/Tanjug

Visa? Not now!: Haradinaja "oduvali" i Britanci?

Autor:

Da li su kosovskog premijera posle Amerikanaca "na led" stavili i Britanci? Učešće Ramuša Haradinaja na Investicionom samitu za Zapadni Balkan u Londonu idućeg meseca neizvesno.

8
A- A A+

Britanska ambasada Ramušu Haradinaju još nije odobrila vizu, piše prištinski list "Koha ditore", što potvrđuje i iz vlade tzv. nezavisnog Kosova.

"Koha" navodi da je Zapad Haradinaja izolovao, i podseća da je američka ambasada u Prištini kosovskom premijeru pre dve nedelje odbila da dodeli vizu.

"Tači u Davosu bio nepoželjan"

Prištinski list napominje da su te mere preduzete nakon što su kosovski premijer i kosovski predsednik podstakli inicijativu poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine OVK, na kojem su nezvanično najavljene optužnice ranijih bliskih saradnika.

Stejt department "oladio"Haradinaja: Nismo spremni

"Koha" dodaje da Kabinet kosovskog premijera nije želeo da tom listu pruži bilo kakvu informaciju o Haradinajevom zahtevu za britansku vizu, ali je potom Kancelarija za informisanje Vlade Kosova priznala danas da premijer Haradinaj još nije dobio vizu.

U reakciji Kancelarije premijera naglašava se, međutim, da Haradinaju britanska ambasada nije ni odbila vizu. Ne pominje se da prethodno nije odbijena ni američka, samo nkada nije stigla.

Haradinaj: Pet zemalja u EU ozbiljna prepreka

"Premijer je pre nekoliko dana podneo zahtev za vizu i trenutno je u proceduri. Još uvek nema odgovora. Vremenom ćemo dati detalje posete, jer sada je rano, dok za ono što je napisano, još jednom kažem - premijeru Haradinaju nije odbijena viza," navodi se u odgovoru Vlade, prenose kosovski mediji.

Haradinaj je dobio poziv od EBRD-a da u Londonu, 26. februara, učestvuje na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, navode prištinski mediji.

Povezano

Sve vesti