mondo.rs,Fonet

Stefanović: U Beogradu uhapšen bivši marinac!

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u štek-stanu u Beogradu uhapšen Korbet D, bivši marinac.

Stefanović: U Beogradu uhapšen bivši marinac! Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar je rekao da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem i, na pitanje da li je on spremao atentat, istakao da ne sme da iznosi mnogo detalja.

"Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim", rekao je Stefanović.

Pripadnici MUP rade svoj posao i nadamo se da će doći do rezultata, dodao je on za TV Pink.

Priču o uhapšenom Amerikancu juče je objavio "Informer", navodeći da je u pitanju bivši pripadnik najelitnije američke vojne jedinice “Mornaričke foke” i da je punih 12 godina bio član čuvenog “Tima 6”, koji okuplja samo najobučenije i najsurovije profesionalce. Službovao je, kako navode, u Siriji i Iraku, ali i u kriznim regionima Afrike i Južne Amerike.

 List tvrdi da on danas radi u izraelskoj kompaniji koja se bavi obezbeđenjem, kao i da nadležni u policiji i tužilaštvu sumnjaju da je on u Srbiji planirao da obavi neko krupno ubistvo.

O opasnim namerama uhapšenog Amerikanca tokom dosadašnje istrage prikupljeno je više dokaza, objavio je "Informer".

Njega su, kako se dodaje, u Beogradu skrivala dvojica Srba koji su mu na crnom tržištu nabavili oružje, a u međusobnoj komunikaciji su govorili da je Korbet D. u glavni grad došao da obavi posao i da odmah nestane.

Srpska policija i bezbednosne službe do saznanja o Korbetu D. došle su preko svojih informatora iz podzemlja. Vlasti su dobile dojavu da su dvojica prestupnika kupili “čist pištolj” i da su pričali kako u “štek stanu” kriju Amerikanca koji treba da obavi neki veliki posao, naveo je list.

Odmah po dobijanju informacija pokrenuta je istraga i utvrđeno je da ta dvojica zaista međusobno komuniciraju o Amerikancu.

"Upali smo u stan i zaista tamo pronašli Korbeta D. Našli smo i pištolj CZ-99 sa izbrušenim brojevima, a na pištolju su bili njegovi DNK tragovi. Amerikanac i njegova dva pomagača Srbina su odmah uhapšeni", prenosi izvor iz vrha bezbednosnih službi,a objavljuje taj list.

Povezano

Sve vesti