EPS se rešio "Obradovićevih audija"

Autor:

Dva nova "audija" od po 100.000 evra koje je kupio bivši direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović prodati su.

3
A- A A+

Automobili nabavljeni početkom 2016. godine su zamenjeni po sistemu staro za novo, piše "Politika", a sada su prodati u grupi od 35 polovnih vozila.

Za njih su, između ostalih prodatih automobila, zamenjena vozila za prevoz zaposlenih, čime se nastavilo sa uštedama u EPS-u.

Kako podseća list, Obradovića je kupovina "audija" koštala funkcije, jer ih je kupio u trenutku kada je minus u firmi bio oko 10,5 milijardi dinara.

Aleksandar Obradović savetnik Zorana Zaeva

Umesto da u času kada je kupovao nove luksuzne automobile proda neki od sedam audija koji su mu bili na raspolaganju (kako je vlada naložila radi uštede na svim nivoima), on je vozni park dodatno ojačao s još dva luksuzna vozila, podseća list.

EPS je samo na kupovini goriva u prošloj godini uštedeo 8,8 milijardi dinara, što je 19 odsto manje od plana.

U EPS su su izgleda naučili lekciju pa je sada uvedena mera racionalizacije voznog parka. Na nivou cele kompanije uvedeno je ograničenje u kubikaži automobila, a pri nabavci se vodi računa o tipu vozila, klasi, svrsi korišćenja i ceni održavanja.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti