Ko puši elektronsku cigaretu dok vozi plaća kaznu

Autor:

I ne samo to - može da ostane i bez dozvole!

S obzirom na to da u Velikoj Britaniji više od tri miliona ljudi pušielektronske cigarete, policija je rešila da uvede red među vozačima koji puše na taj način.

Elektronske cigarete biće tretirane kao svaki drugi gedžeti koji ne smeju da se koriste tokom vožnje.

Jasno nam je zašto je opasno voziti i telefonirati, ali kako vazaču mogu da naude cigarete na baterije?

UŽAS: Evo šta vam radi svaka cigareta

Dim koji izlazi iz tih cigareta može da utiče na vid vozača.

Dakle, nema više pušenja za volanom, a kazna za one koji se toga ne pridržavaju biće od tri do devet poena, kao i 2.800 evra, ali i oduzimanje dozvole u određenim slučajevima.

VREME JE: Ostavite cigarete danas!

"Vožnja je najopasnija stvar koju većina nas čini svakodnevno. To je složeni zadatak, koji zahteva našu apsolutnu pažnju i fokusiranost, i samo tako vožnja može biti bezbedna. Zbog toga se moraju, makar i zakonskim merama, eliminisati sve prepreke koje mogu da utiču na bezbednu vožnju", rekao je za "Indipendent" portparol Dobrotvorne organizacija za zaštitu na putu - "Kočnica".

Kako sam prestala da pušim

"Pušenje elektronske cigarete tokom vožnje povećava rizik od sudara, pre svega jer dim iz te cigarete može da izazove vizuelne poremećaje i fizičke smetnje u vidu skretanja pogleda s puta. Pozivamo naše vozače da sve vreme dok učestvuju u saobraćaju, drže ruke na volanu u oči na putu", rekao je potrparol.

Da li ste za to da se ova zakonska mera - zabrana pušenja elektronskih cigareta tokom vožnje - uvede i u Srbiji? Pišite nam u komentarima...

Povezano

Sve vesti