• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineska kompanija Cijin spremna da ulaže u RTB Bor

Izvor MONDO/Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predstavnicima kineske kompanije Cijin zainteresovane za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB Bor i ulaganja od više stotina miliona dolara.



Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije koji su iskazali interes za strateško partnerstvo u RTB Bor, što samo potvrđuje veliku zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganja u Srbiji, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

On je poručio da je kineska kompanija Cijin dobrodošla na budućem tenederu, koji vlada Srbije planira da raspiše u prvoj polovini ove godine, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja.

Predstavnici Cijin majning grupe (Zijin Mining Group Co. Ltd.) su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor, ali i za ceo region, i izrazili nameru da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu s najvišim svetskim standardima.

Brnabić: Srateški partner RTB-a do kraja godine


Cijin je jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga kompanija po veličini u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka.

Namera te grupacije je, kako su naveli njeni predstavnici, da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže između sopstvenog razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbeđivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje.

Kompanija, po njihovim rečima, primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbeđujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.

Sastanku Vučića s predstavnicima kompanije Cijin prisustvovao je i ambasador Kine u Beogradu Li Mančang.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić je ranije rekao da će kandidati za starteškog partnera RTB-a biti one kompanije koje budu spremne da dokapitalizuju borski kombinat sa 300 do 330 miliona dolara.

On je rekao da će država zadržati zaštitni paket u RTB-u, koji ne mora nužno da bude većinski. Plan je da se obezbede značajne investicije u nove rudnike RTB-a, poveća proizvodnja bakra iz sopstvenih sirovina na 80.000 tona godišnje i održi postojeća zaposlenost. Interesovanje za strateško partnerstvo sa RTB-om, po njegovim rečima, do sada su pokazale kompanije iz Kine, Rusije i Kanade.

RTB sada posluje pozitivno i na listi je 15 najvećih izvoznika iz Srbije.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŽIKS

Kinezi su svirepi poslodavci, tretiraju radnike kao robove.

Boris

I zbog čega se onda prodaje firma koja posluje pozitivno?!

special image