"Tender za RTB Bor do kraja maja"

Autor:

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski kaže da će tender za izbor strateškog partnera za RTB biti raspisan do kraja maja.

90
A- A A+
rudnik, borski rudnik, rudnik u boru, RTB bor Foto: MONDO / Aleksandra Petrovski

Tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen Bor biće raspisan do kraja maja, rekao je za Tanjug generalni direktor tog preduzeća Blagoje Spaskovski i istakao da RTB nudi veliku količinu rude, oko 1,34 milijardi tona rezervi i kvalifikovanu radnu snagu.

"Do kraja maja se raspisuje tender i ko bude najbolji taj će i dobiti učešće u RTB-u i razvijati rudarstvo. Strateški partner će imati većinski deo u RTB-u", naveo je Spaskovski.

Kineska kompanija Cijin spremna da ulaže u RTB Bor

Spaskovski, koji je danas prisustvovao sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima velike kineske kompanije Zijin, zainteresovane za RTB Bor, rekao je da očekuje uspešnu privatizaciju RTB-a Bora i investiciju koja će doprineti rastu proizvodnje i razvoju rudarstva u Srbiji.

Naveo je da Zijin, ukoliko pobedi na tenderu, namerava da obezbedi tri i po puta veću proivodnju iz sopstvenih sirovina, te da zadrži svih 5.100 radnika RTB-a.

Brnabić: Srateški partner RTB-a do kraja godine

Tagovi:

Povezano

Sve vesti