"OVO je zločin prema zemlji i narodu" (FOTO)

Autor:

Posle Obrenovca i Novog Sada, otkrivene su još tri lokacije sa oko 200 tona nepropisno smeštenog opasnog otpada na području Pančeva i Bavaništa. Evo šta o tome kaže resorni ministarDo sada su podignute dve opštužnice za nepropisno odlaganje opasnog otpada u blizini Obrenovca, rekao je za RTS ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Goran Trivan je rekao da ne voli da govori o kaznama jer je to poslednja mera, ali da za ovakve slučajeve zakon predviđa između šest meseci i pet godina zatvora.

"Mislimo da to nije dovoljno", dodao je Trivan.

Gore od bombardovanja: Opasan otpad preti Srbiji!?


Naveo je da je to zločin prema sopstvenoj zemlji i narodu i da će se ministarstvo pozabaviti zakonom i predložiti daleko oštrije kazne.

Posle Obrenovca i Novog Sada, otkrivene su još tri lokacije sa oko 200 tona nepropisno smeštenog opasnog otpada na području Pančeva i Bavaništa. Pogledajte fotografije sa lica mesta:Kada je reč o prinađenom otpadu, Trivan kaže da su takve situacije predviđene zakonom i da postoji nekoliko rešenja. Ako onaj ko je generisao otpad nije u prilici da ga odloži onda je to zadatak za lokalnu samoupravu. A ako samouprava nema sredstava, onda republika mora da priskoči u pomoć.

Ministar ističe da nije reč o malim količinama otpada, i da će država morati da izdvoji novac da bi se otpad zbrinuo.

Podsećamo - više od 100 tona otpada, za koji se sumnja da je opasan, pronađeno je neadekvatno uskladišteno u okolini Pančeva, pored međunarodne pruge za Rumuniji, na lokaciji firme "Eko 21", koja je registrovana za njegov tretman,


Otpad pronađen u Obrenovcu kancerogen! (FOTO)

Obrenovac:25 tona opasnog otpada,"pao" osumnjičeni

Povezano

Sve vesti