Janković: Stvorena nova opoziciona scena

Autor:

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je danas da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu koju s jedne strane čine SNS i SPS, a s druge opozicija koja je prešla cenzus.

47
A- A A+


Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane da se bavi sobom i da počne da se bavi Srbijom.

Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije.

Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju.

Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

Janković je rekao da će se truditi da njegova odbornička grupa bude najbolja odbornička grupa u beogradskoj Skupštini.

On je odgovarajući na pitanja novinara, precizirao je da će svi partneri koji su na beogradskim izborima podržali Dragana Đilasa, imati svoje odborničke grupe koje će najbliže sarađivati.

"Opozicija da se pripremi na duuugu apstinenciju"

Lista "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, na izborima u glavnom gradu osvojila 26 odborničkih mesta, a odborničke klubove će praviti zasebno pored osam odbornika iz tabora Saše Jankovića, i sedam odbornika Vuka Jeremića (Narodna partija) i sedam Dragana Đilasa. Na listi su još i dva odbornika Levice Srbije, odnosno Borka Stefanovića, i po jedan sindikata Sloge (Željka Veselinovića) i Pokreta za preokret (Janka Veselinovića), koji će se priključiti nekoj od "kolona".

Za formiranje odborničke grupe, što donosi neke prednosti u radu gradskog parlamenta potrebna su četiri odbornika.

Povezano

Sve vesti