Da li Ada mol ugrožava objekte građana?

Autor:

To će utvrditi veštačenje, koje će platiti Grad Beograd, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Da li Ada mol ugrožava objekte građana? Foto: MONDO/Predrag Vujić

Na prostoru nekadašnje fabrike "Minel" u Radničkoj ulici u Beogradu, u blizini Ade Ciganlije, u toku je izgradnja modernog tržnog centra, koji je nazvan "Ada mol". Kada je počela gradnja bilo je najavljeno da će ovaj objekat biti završen do kraja 2018. godine, ali poslednje informacije govore da je završetak radova pomeren za narednu godinu.

U međuvremenu, pojedini građani koji žive u blizini objekta koji je u izgradnji, žalili su se Opštini Čukarica i Gradu Beogradu, tvrdeći da imaju oštećenja na kućama i stanovima zbog izgradnje šoping mola.

Na tom prostoru postoji nekoliko kuća, a s obzirom na to da je napravljena i podzemna garaža, moguće je da su pojedini stambeni ugroženi. To će pokazati veštačenje koje će platiti Grad Beograd, najavili su danas gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić koji su razgovarali sa građanima.

Oni su obavestili da će gradske vlasti obezbediti i platiti veštačenje, koje treba da pokaže da li su oni tom gradnjom oštećeni. Veštčenje će izvesti Gradski zavod za veštačenje, kao najrelevantnija institucija u Srbiji i ona će taj posao započeti već sutra, rekao je Vesić.

"Kada bude završeno veštačenje znaćemo da li ima oštećenja koja su prouzrokovana građevinskim radovima na šoping molu ili ne. Ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova Grad Beograd će obezbediti da investitor i izvođač štetu poprave o svom trošku. I investitor i izvođač su ozbiljne kompanije i nemam nikakvu sumnju da će to da urade", rekao je Vesić građanima.

Ovaj objekat gradi kompanija GTC, koja ulaže oko 100 miliona evra. Prema najavama, objekat će se prostirati na pet nivoa komercijalnog prostora (oko 50.000 metara kvadratnih, od čega 34.000 prodajnog prostora) i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 mesta (površine oko 40.000 kvadratnih metara). Prodavnice i butici će biti na prva tri sprata, dok će na preostala dva biti restorani i slični sadržaji.

Kompanija GTC dobila je dozvolu za izgradnju tržnog centra Ada sredinom februara 2017. godine. Izgradnja je počela 6. marta 2017. godine, a prvobitno je bilo najavljeno da bi objekat trebalo da bude otvoren na jesen 2018. godine.

Tržni centar kod Ade Ciganlije - šta kažete?

Povezano

Sve vesti