Susret o kom se priča: Vučić sa Vesom Mičelom

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom. Nasmejana lica sagovornika pre susreta...


Posle sastanka, koji je počeo u 10 sati, planirane su izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Zvaničnik američkog Stejt departmenta prethodno je razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić. Mičel je u Beograd doputovao sinoć, kada se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Uoči dolaska Vučića u Beograd stvorena je "vrela atmosfera" zbog pisanja srpskih medija o navodnom planu SAD za Kosovo, koji on navodno donosi. Mičel je to u Prištini demantovao.

Stigao nam Mičel, sa ili bez "paketa"?

Ves Mičel je sinoć,  u razgovoru s Dačićem, istakao da SAD Srbiju smatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu.

On je ukazao da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga, saopštio je MSP.

Mičelu od Dačića - izjava Vilsona o Kosovu

Mičel je u Beograd doputovao iz Makedonije, gde je razgovarao s najvišim zvaničnicima te zemlje, dok je u ponedeljak u Prištini razgovarao s rukovodstvom Kosova.

Američki zvaničnik je u Prištini izjavio da je došao na Kosovo kako bi dao podstrek razgovorima Kosova i Srbije i odbacio kao netačne navode da je doneo predlog o rešavanju problema između dve zemlje.

Mičel će posle Beograda posetiti Atinu i Nikoziju.

Povezano

Sve vesti