Mogući i vanredni parlamentarni izbori?!

"Treba ići na vanredne izbore ukoliko to opozicija želi", kaže funkcioner SNS Nebojša Stefanović, ističući da je u pitanju njegov lični stav, jer u stranci nisu razgovarali o tome.

Mogući i vanredni parlamentarni izbori?! Foto: Mondo/Goran Sivački


"Nismo o tome razgovarali u SNS, ali moj lični stav je ako to traži opozicija da im tu prilika treba dati", rekao je Stefanović za TV Prva.

On je naglasio da stalno sluša pretnje opozicije, da su pretili za beogradske izbore da će naprednjake "do nogu potući", samo da se ne spajaju sa parlamenentarnim.

"Opozicija sada kaže da mi kao vlada nemamo podršku pa da treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore", kaže Stefanović i dodaje da bez obzira na izbore oni nastavljaju da se bave svojim poslom.

Podseća da je služba za borbu protiv organizovanog kriminala juče zaplenila 80 kilograma droge - skanka.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je juče da u opoziciji imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

I beogradska štampa danas se bavi mogućnošću da vanredni izbori budu raspisani ove godine.

List "Kurir" objavljuje da pojedini naprednjaci smatraju da su izbori potrebni da bi se, posle Beograda, potvrdila snaga SNS širom Srbije, ali i videlo koliku podršku među građanima sada ima opozicija.

"Građani bi mogli krajem godine ponovo na birališta, pošto je sve izvesnija mogućnost da u decembru budu raspisani vanredni parlamentarni izbori", navodi taj list.

Posle debakla na beogradskim izborima, opozicija u Srbiji je u veoma lošoj poziciji, smatraju stručnjaci:

"Opozicija da se pripremi na duuugu apstinenciju"

U međuvremenu, sve je više priča i o mogućoj rekonstrukciji Vlade. Premijerka Ana Brnabić juče je na tu temu rekla:

Rekonstrukcija Vlade: "Nismo mi estrada!"

A evo i koja su medijska nagađanja o mogućim izmenama u sastavu Vlade Srbije:

Moguća rekonstrukcija Vlade?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti