• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statistika: Domaćinstvima fali 400 RSD mesečno

Izvor MONDO/Agencije

Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi iznosili su 63.674 dinara u četvrtom kvartalu prošle godine, dok su prosečni izdaci za ličnu potrošnju iznosili 64.086 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

 Mesečna potrošnja jedne porodice u Srbiji Izvor: MONDO, Lana Stošić
Izvor: MONDO, Lana Stošić

Prosečni prihodi su, prema statistici, bili za pet odsto veći nego u istom periodu 2016. godine, a troškovi za ličnu potrošnju domaćinstava veći za 4,3 odsto.

Najveći udeo u mesečnim prihodima imala su primanja iz redovnog radnog odnosa - 49,1 odsto, penzije (32 odsto), prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova (5,1%), naturalna potrošnja (3,7%), prihodi van redovnog radnog odnosa (2,8%), primanja od socijalnog osiguranja (2,5%), ostala primanja (2,4%) i prihodi iz ostalih izvora 2,4%).

Najveći izdaci domaćinstava bili su za hranu i bezalkoholna pića sa udelom od 34,9 odsto, i za stanovanje, vodu, elektičnu energiju, gas i ostala goriva - 18 odsto.

Slede izdaci za transport sa učešćem od 8,8 odsto, za ostale lične predmete i ostale usluge 5,8 odsto, za komunikacije (5,2%), za odeću i obuću (5,1%), za rekreaciju i kulturu (5,1%), za alkoholna pića i duvan (4,9%), za zdravlje (4,2%), za opremu za stan i tekuće održavanje (4,1%), a 3,9 odsto čine izdaci za ostale grupe lične potrošnje.

Alhemičari! Troškovi po domaćinstvu veći od zarade

Od ukupnog broja domaćinstava predviđenih za anketiranje u četvrtom kvartalu (2.214 za Srbiju), anketirano je 1.599 domaćinstava, odnosno 72 odsto.

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Casper

Joj ovi u zavodu za statistiku kao da nezive u Srbiji , fali 400 din ali po danu da se prezivi ali dietalno bez mesa za jelo

Serbia forever

Fali 400 dinara dnevno po članu porodice!

Strela

Hahahahhahahahah !!! Koliko mi fali ?!?

special image