Boša Tanjević: Milo je najpametniji!

Autor:

Glumac Miša Janketić, košarkaški stručnjak Bogan Tanjević i druge poznate ličnosti u kampanji za Mila Đukanovića za predsednika Crne Gore. Mirko Vučinić: "Za Mila nacionale!". Poruka Crnogoraca iz Beograda i Slovenije.

Boša Tanjević: Milo je najpametniji! Foto: MONDO/Gordana Bojanić - MN Press

"Milo Đukanovićje... najpametniji i prava ličnost za predsednika Republike", kaže u promotivnom spotu košarkaški stručnjak, selektor mnogih reprezentacija Bogdan Tanjević, dajući podršku kandidatu vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore Milu Đukanoviću na predsedničkim izborima koji će biti održani u nedelju, 15. aprila.

Tanjević je imao i poruku za one koji zameraju Đukanoviću na tome što je "čitavu večnost" na najodgovornijim funkcijama u Crnoj Gori.

"Zamislite Ameriku sa Obamom na 16 umesto na 8, na 24 umesto na 8 godina, zamislite koliko bi svet bio bolji i razmislite malo zašto najrazvijenija zemlja sveta da bi Si Đi Ping nastavio da rukovodi zemljom", rekao je Tanjević.

Glumac Mihailo Miša Janketić takođe se pridružio kampanji za Đukanovića. Obratio se na crnogorskom dijalektu.

"Dragi moji Bjelopoljci, vi odavno već nijeste političke analfabete. Odavno ste spoznali da politika nije samo ideologija, vjera, nacionalnost, već i vjera i poverenje u ljude i u partiju koja je i dosad za vas najviše činila i čini i koja je najveći garant za vašu budućnost i budućnost vaše djece. Glasajte za život!", rekao je glumac MišO Janketić (kako se predstavio na kraju spota).

Jedan od najboljih crnogorskih fudbalera svih vremena Mirko Vučinić kratko je poručio: "Za Mila Nacionale! Za Crnu Goru!".

U međuvremenu, Đukanović je dobio još dva pisma podrške. Od Crnogorske nacionalne zajednice (CNZ) iz Beograda i od Saveza crnogorskih društava Slovenije.

 "Beogradski Crnogorci" su napisali da je Milo Đukanović "garant za crnogorski civilizacijski put" i da je izbor u nedelju, 15. aprila - lak.

"Građani Crne Gore biraju između onih koji su zarobljeni u duhovnom beznađu jedne izanđale mitomanije, četnolikih unajmljenih davitelja crnogorstva i puta u društvo razvijenog sveta", piše u saopštenju i dodaje da je stoga izbor lak, jer je Đukanović "političkom mudrošću i državotvornom odgovornošću već stekao istorijski mandat, personifikujući pokret obnove crnogorske državnosti i trasirajući put evropskih i evroatlanskih integracija".

Ističe se da "građani biraju između azijatskog mraka, mrzitelja civilizacijskih impulsa i evropske kulturologije koja nema sluha za njihovo guslarstvo i elementarni primitivizam".

"Zato smatramo da je Đukanović garant za crnogorski civilizacijski put, koji je i do sada crnogorski brod mudro proveo između balkanskih Scila i Haridba", piše u saopštenju Crnogorske nacionalne zajednice u Beogradu, koje potpisao njen predsednik Mirko Zečević.

U sličnom tonu je i saopštenje "slovenačkih Crnogoraca".

Milo Đukanović od "Slobinog đaka" do večne vlasti

Povezano

Sve vesti