• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava o ženama koje su se borile za Srbiju

Izvor mondo.rs

Premijera predstave "Žensko srce u šinjelu" u režiji Mirjane Karanović biće 16. aprila.

 Žensko srce u šinjelu predstava Mirjana Karanović Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predstava "Žensko srce u šinjelu", po tekstu Mihajla Vitezovica, u režiji Mirjane Karanovic, bice premijerno izvedena 16. aprila u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Prica prati tri žene koje pokušavaju da urade predstavu povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, prikazujuci živote tri heroine - Milunke Savic, najodlikovanije žene vojnika u istoriji ratovanja, Flore Sends, jedine Britanka sa cinom kapetana u srpskoj vojsci i Nadežde Petrovic, slikarke, koja je napustila lagodnost i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu. Cekajuci reditelja glumice pocinju da preispituju sopstvene živote, doživljaje iz svoje karijere, ali i da otkrivaju stvari koje ne znaju jedna o drugoj.

Milunka Savic - ovo smo cekali sto godina!

"Tri žene. Same. Niko ih nije terao. Otišle u rat. Da se bore za srpski narod. Tri price iz prošlosti. O Flori Sends, Milunki Savic i Nadeždi Petrovic. I tri glumice koje žele da ožive te price i ostave trag u sadašnjosti", izjavila je Karanovic pred premijeru.

Predstava "Žensko srce u šinjelu" zajednicka je ideja tri prijateljice i koleginice sa klase, koje i igraju glavne junakinje. Vesna Paštrovic, Jovana Petronijevic i Nina Grahovac oživele su tri žene koje su na svoj nacin ostavile pecat u srpskoj istoriji.

"Imajuci u vidu da je ove godine završnica obeležavanja veka od Prvog svetskog rata, odabrale smo upravo tu temu, i to kroz pricu o tri neverovatne žene koje su svoje živote posvetile borbi za srpski narod. Uživale smo kroz rad na ovoj predstavi, a posebno smo bile srecne što je naša draga profesorka Mirjana Karanovic prihvatila da režira ovaj komad", rekla je Paštrovic.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Caca

Predstava je bila odlicna!

baba Jela

Da li ce se nekad neko setiti da uradi tv serije o ovim zenama?

Mile Mile

Samo nemoj ti da branis Srbe molim te

SERIJE