MONDO/Beta

Radulović se pre ubistva nagodio s Tužilaštvom

Autor:

Luka Radulović (37), koji je noćas ubijen u Beogradu, pre mesec dana se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina, saznaje Tanjug.

6
A- A A+
javno tužilaštvo Foto: Mondo/Goran Sivački


Njemu je nakon toga ukinut pritvor, pa je pušten da na slobodi čeka izvršenje zatvorske kazne.

Radulović je policiji poznat kao narko-diler, a široj javnosti kao vozač "bentlija" koji je presekao kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u septembru prošle godine, zbog čega je, u odvojenom krivičnom postupku u osnovnom sudu, bio optužen za ugrožavanje bezbednosti predsednika.

Sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal ticao se njegovih kriminalnih radnji, odnosno dilovanja narkotika.

Prema tom sporazumu, koji je presudom potvrdio i Specijalni sud, Radulović je priznao da je 25. oktobra preprodao 116 grama kokaina, nakon čega je uhapšen, dok je u njegovom stanu pronađeno još 0, 25 grama kokaina.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo presudu kojom je taj sporazum potvrđen 9. marta i ukinuo pritvor Raduloviću.

Radulović je međutim izbegavao da primi tu presudu kako bi odložio izvršenje kazne.

Ubistvo u Savamali: Upucan vozač "bentlija"?!

Noćas je u pucnjavi u centru grada ranjen, ali je prema pisanju medija, na Urgentnom centru podlegao povredama.

Njega je tražilo i austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine, ali Srbija ne izručuje svoje državljane.

Što se tiče slučaja Bentli, pored Radulovića optuženi su i njegovi saputnici iz automobila Miloš Tančev i Stevan Dukić koji su u pitvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu u Nani početkom decembra.

Suđenje u slučaju Bentli vodiće se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, iako je istragu sprovelo Više javno tužilaštvo.

Povezano

Sve vesti