Tramp potvrdio: Šef CIA sastao se sa Kimom

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je danas da se dosadašnji direktor CIA Majk Pompeo, kojeg je šef Bele kuće nominovao za novog šefa američke diplomatije, prošle nedelje sastao sasevernokorejskim liderom Kim Džong Unom.

0
A- A A+"Majk Pompeo se prošle nedelje sastao sa Kim Džong Unom. Sastanak je protekao veoma glatko i formiran je dobar odnos. Sada se radi na detaljima Samita (Tramp-Kim). Denuklearizacija će biti sjajna stvar za svet, ali i za Severnu Koreju!", naveo je američki predsednik na Twitteru.

Rojters je prethodno, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, objavio da je kandidat za državnog sekretara SAD i dosadašnji direktor CIA Pompeo tajno je posetio Severnu Koreju tokom uskršnjih praznika i sreo se sa severnokorejskim liderom Kim Džong unom, kako bi razgovarali o planiranom samitu Kima i američkog predsednika Donalda Trampa.

Tom posetom, Pompeo je postao prvi od najviših američkih zvaničnika koji se sreo sa Kimom i time dao snažan znak da Tramp želi da razgovara sa severnokorejskim liderom.

Susret Pompea i Kima organizovali su šefovi južnokorejske i severnokorejske obaveštajne agencije, Su Hun i Kim Jong Čol, a sa ciljem da se vidi da li Kim ima ozbiljne namere da pregovara.

Prema navodima neimenovanog izvora, Pompeo, jedan od najpouzdanijih Trampovih savetnika rekao je nakon susreta da nijedna lokacija nije izabrana iz liste opcija, kao i da do sada nisu napravljeni nikakvi logistički aranžmani.

Kim Džong Un u "hipi fazi" (FOTO)

Povezano

Sve vesti