Savršen struk po "receptu" Viktorijinih anđela

Autor:

Fitnes instruktorka koja najlepšim ženama na svetu pomaže da ostanu u formi ima nekoliko saveta za vas. Do leta imate vremena, bacite se na vežbanje.

0
A- A A+

Fitnes instruktorka Didi Lagri radi sa slavnim lepoticama, a evo koje vežbe ona preporučuje kao najefikasnije sredstvo u borbi protiv najvećeg neprijatelja svih žena - viška koji se uporno gomila oko struka.

Izdržaj

Spustite se na pod, oslonite se na podlaktice i kolena, a zatim se podignite na vrhove nožnih prstiju. Kičma treba da bude potpuno prava, mišići stomaka kontrahovani da vam obezbede pravilan pložaj dok izvodite ovu vežbu.

"Cilj je da što duže izdržite u ovom položaju", kaže Didi Lagri, prenosi "Biznis insajder".

Počnite od 15, 20 sekundi, i postepeno produžavajte vreme koje provodite u izdržaju dok ne postignete ceo minut.

Kad istekne vreme koje ste zadali sebi, spustite se na kolena, odmorite se dvadesetak sekundi, a zatim ponovo uradite izdržaj, i tako najmanje tri puta.

Bočni izdržaj

Lezite na pod, na levi bok, podignite se na levu ruku, desnu ruku držite uz desni bok (ako vam je to suviše teško, desnu ruku možete podići pod pravim uglom u odnosu na pod). Noće treba da budu potpuno ispravljenje, dodirujući se u stopalima u mestu u kojem se oslanjate na pod. Stegnite trbušne mišiće, to će vam obezbediti pravilan položaj kičme.

Počnite sa tri puta po 15 sekundi, s pauzama između, i tako dok ne uspete da izdržite ceo minut u ovom položaju. Vežbu ponovite tri puta sa svakog boka.

Istezanje

Sedite na pod, spojenih kolena, pete treba od trupa da budu udaljene tridesetak centimetara. Zatim se lagano nagnite unazad, ali vodite računa da vam leđa budu prava, inače se džabe trudite.

Ruke savijte u laktovima, uzmite teg (ili flašu od litar i po napunjenu vodom), i zatim ga prebacujte polako s jedne strane na drugu, okrećući se u struju, tako da osetite da rade kosi trbušnjaci.

Kad malo ojačate, ovu vežbu radite stopala podignutih sa poda. I, naravno, sve vreme leđa držite pravo, a stomačne mišiće jako stegnite.

"Penjanje" u izdržaju

Namestite se u izdržaj, a zatim desno koleno privlačite levom ramenu, ukoso, zatim brzo vratite desno stopalo na pod, a levo koleno privlačite desnom ramenu, tako da stvarate pokrete slične trčanju ili penjanju.

Idealno bi bilo da i trajanje ove vežbe postepeno produžavate do 60 sekundi i da uz pauze od 20 sekundi uradite tri serije.

Dobri, stari trbušnjaci

Lezite tako da vam je kičma celom dužinom oslonjena na pod, leva noga savijena u kolenu, brada usmerena ka plafonu. Desnu ruku savijte u laktu, dlan kod uha, a zatim približavajte desni lakat, levom kolenu, ali skoncentrisano, tako da budete sigurni da "gađate" prave mišiće. Jako je važno da pokret ide iz torza, ako cimate glavom i rukom, nema nikakve svrhe da radite ovu vežbu.

Vežba se izvodi polako, a pokušajte da "doterate" do tri serije od 20 ponavljanja sa svake strane, uz pauze od dvadesetak sekundi između.

Podsetite se i MONDO FITNESA:

Izvor: MONDO

Jedna vežba za celo telo?! Postoji!

Vežbe za savršen struk

Vežba koju najčešće radite pogrešno

Koliko treba da traje izdržaj

Povezano

Sve vesti