U Nišu održan novi protest zbog aerodroma

Autor:

Oko 10.000 građana Niša protestovalo je danas na centralnom gradskom trgu zbog namere gradske vlasti da državi ustupe aerodrom "Konstantin Veliki", javlja Beta.

57
A- A A+Predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović rekao je da je lista argumenata protiv "poklanjanja aerodroma dugačka".

"Niko nema pravo da poklanja nešto što nije njegovo. Niš ume da upravlja aerodromom. Aerodrom već tri godine posluje sa dobitkom", rekao je Jovanović.

NA SKUPU I OPOZICIONI LIDERI

Na protestu su, javlja Tanjug, bili i predstavnici niške opozicije, Saša Janković, Borko Stefanović, Zoran Živković....

 On je kazao da država ne mora "da otme aerodrom da bi investirala".

"Ne damo naše jeftine letove. Nećemo da Niš plaća penale zbog skupe koncesije (za beogradski aerodrom)", rekao je Jovanović.

On je poručio odbornicima Skupštine grada Niša da je na njima odgovornost prilikom glasanja i da nemaju pravo da poklanjaju ono što su preci Nišlija gradili.

"Ako se drznete da date aerodrom, to nije kraj, već početak priče. Obratićemo se Evropskoj komisiji", rekao je Jovanović.

Pokretač protesta u Nišu Miloš Bošković rekao je da će odbornici jednoga dana morati da objasne svojim komšijama zbog čega su 2018. glasali za poklanjanje aerodroma.

"Koliko nas je danas ovde jasno pokazuje kakav je naš stav o tome čiji je niški aerodrom. Ovo jasno govori da nećemo dati aerodrom", rekao je Bošković.

Skup je protekao mirno, a građani su nosili transparente, papirne avione i zviždali pištaljkama.

Predsednik Srbije boravio je ranije danas u Nišu i govorio o pitanju niškog aerodroma.

Povezano

Sve vesti