Nova serija će pratiti samo OVU porodicu?

Autor:

Džordž R. R. Martin se "izlanuo"!

Pisac "Pesme leda i vatre", književne "osnove" za seriju "Igra prestola", nagovestio je da će jedna od novih serija iz Vesterosa biti o porodici Targarjen.

Moje otvoreno pismo Džordžu R. R. Martinu

"Kao što većina vas zna, HBO trenutno priprema i razvija nekolicinu serija o Vesterosu. Znam da ćete me pitati da li je jedna od njih zasnovana na mojoj novoj knjizi, jer je to sasvim logično pitanje. Jedini odgovor koji mogu da dam je - ah, pa, niko još nije siguran, i svakako, po ugovoru mi je zabranjeno da vam kažem," napisao je pisac.

Ovo NIKADA do sada nije urađeno na televiziji!

U pitanju je, naglasio je on ranije, "fiktivna istorijska knjiga a NE roman", koji će opisati vladavinu dinastije Targarjen u Vesterosu.

Targarjen je jedna od velikih kuća njegovog univerzuma, čiji su pripadnici vladali kraljevstvima čitava tri veka, pre nego što su svrgnuti tokom Robertove pobune. Moto ove porodice je "Vatra i krv", što je i naslov Martinove nove knjige.

Pogledajte novu seriju Džordža R. R. Martina

Trenutno, osim Targarjena, velike kuće su još Lanister, Stark, Erin, Grejdžoj, i Frej.

Martin je u četvrtak rastužio fanove, kada je potvrdio da šestu knjigu "Pesme leda i vatre", roman "Vetrovi zime", nećemo dobiti do kraja ove godine.

A do sledeće sezone serije, načekaćemo se...

Povezano

Sve vesti