MONDO/Tanjug

Drama na aerodromu: Prinudno sletanje, umro putnik

Autor:

Putnik aviona erbas A320 kompanije Turkiš erlajns, koji je sa leta Frankfurt - Istanbul vanredno danas sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, preminuo je uprkos ukazanoj lekarskoj pomoći, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

3
A- A A+
aerodorom, avion, avioni, stjuardese, stjuardese Foto: MONDO/Danijela Pašić


I u Hitnoj pomoći su rekli da su primili poziv u 10.45 zbog putnika koji je imao bol u grudima i otežano disanje, da je aerodromska lekarska pomoć obavila reanimaciju, ali da je Hitna pomoć samo mogla da konstatuje smrt.

Na aerodromu kažu da avion još nije poleteo.

Avion Turkiš erlajnsa je danas u 10.56 časova sleteo na beogradski aerodrom i to je tokom vikenda bilo treće vanredno sletanje aviona na aerodrom "Nikola Tesla".

Aerodrom je saopštio da je ekipa Hitne pomoći  intervenisala, a 120 putnika u avionu čeka nastavak putovanja.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su pravovremeno i u skladu sa predviđenim procedurama.

Profesionalna i brza reakcija aerodromskih ekipa razlog je sve češćeg izbora beogradskog aerodroma za prinudno sletanje,navedeno je u saopštenju.

U subotu je avion tipa boing 737-783 skandinavske avio kompanije SAS na liniji Stavanger- Hanija prinudno sleteo na aerodrom Nikola Tesla, u 8.42 sata, zbog putnice kojoj je bila potrebna medicinska pomoć, a prethodno je u u 6.36 sati sleteo avion tipa erbas A350-900 kompanije Thai Ervejz, koji je saobraćao na relaciji Bangkonk -Milano zbog toga što je jednom putniku pozlilo.

Dva aviona vanredno sletela na beogradski aerodrom

Povezano

Sve vesti