Samurajskim mačevima na policajce, jedan mrtav

Policajci u Indoneziji ubili su danas četiri muškarca koji su ih napali samurajskim mačevima i ubili jednog policajca u sedištu policije u gradu Pekanbaru na ostrvu Sumatra.

0
A- A A+

Odgovornost za ovaj napad preuzela je tzv. Islamska država.

Muškarci su automobilom ušli u dvorište policije, a zatim izašli i krenuli u napad, kazao je portparol državne policije Setjo Vasisto, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u napadu su povređena dva policajca a jedan je ubijen nakon što ga je kombijem udario jedan od napadača pokušavajući da pobegne.

Izvor: Youtube/RT

Kako navodi Rojters, nakon napada je novinska agencija Amak, bliska tzv. Islamskoj državi, izvestila da je ta teroristička organizacija preuzela odgovornost za napad.

Napade na crkve izveli otac, majka i četvoro dece!

AP je juče izvestio da je indonežanska policija ubila jednog ekstremistu i uhapsila još 13 osoba osumnjičenih za povezanost sa samoubilačkim bombaškim napadima u Surabaji, drugom po veličini gradu u Indoneziji.

Portparol lokalne policije Frans Barung Mangera izjavio je da je ekstremista ubijen u vatrenom obračunu sa pripadnicima policijske jedinice za borbu protiv terorizma, a da je okršaj izbio prilikom njegovog hapšenja za umešanost u napade u kojima je najmanje 12 ljudi ubijeno.

Mangera je tada rekao da je u racijama u Surabaji i susednim gradovima Malang i Pasuruan uhapšeno 13 osoba.

Dve porodice izvele su u nedelju i ponedeljak samoubilačke bombaške napade u Surabaji. Među članovima tih porodica bilo je i dece, od kojih je četvoro poginulo.

Povezano

Sve vesti