Velike oluje besne Amerikom, ima mrtvih (VIDEO)

Usled velikih oluja koje su pogodile severoistok SAD, poginulo je pet osoba, među kojima i devojčica, a skoro pola miliona ljudi je ostalo bez struje.

0
A- A A+

Ej-Bi-Si prenosi da su oluje, poplave, grad, vetar jačine skoro 130 kilometara na čas zahvatili SAD, a može doći i do pojave tornada.

U saveznoj državi Njujork poginula je 11-godišnja devojčica na koju je palo drvo. Povređena je i njena majka.

U gradu Njuburgu drvo je palo na ženu dok je vozila. Ona je takođe kasnije preminula.

U Danberiju u saveznoj državi Konektikat, jedna osoba je poginula nakon što je drvo palo na kamion koji je vozila, četvrtu osobu je takođe usmrtilo drvo u Nju Ferfildu u Konektikatu, a 31-godišnji muškarac je poginuo nakon što je drvo smrskalo njegovo vozilo u Pokonosu.

U Pensilvaniji, Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu juče nisu imali struju.

Nebo nad Delhijem braon boje, 66 mrtvih! VIDEO

Nacionalna meteorološka služba primila je više od 100 izveštaja o velikim vremenskim nepogodama ubrzo nakon šest časova posle podne u kojima je pisalo da će padati i grad veličine bejzbol loptice i da će vetar duvati jačinom do 130 kilometara na čas.

Iako se oluja velikom brzinom kreće ka istoku SAD, upozorenja na teške vremenske uslove ostaju na snazi u području od Vašingtona do Filadelfije i od Njujorka do Bostona.

Upozorenja na novi talas poplava izdata su za područje Vašingtona i Baltimora.

Zbog ovakvih vremenskih uslova obustavljen je rad jedne od najprometnijih železničkih linija na severoistoku, a sve linije metroa na severu su obustavljene zbog srušenog drveća, što je danas dovelo do velike pometnje u saobraćaju na železničkoj stanici "Grand Central Terminal" u Njujorku, gde su se zaglavile hiljade ljudi.

Izvor: YouTube/ABC News

Vremenski uslovi u Njuburgu su bili toliko loši da je grad zatvorio sve puteve zbog neprohodnosti, a u Brukfildu u Konektikatu je proglašena "katastrofa u gradu" upozoravajući ljude da ostanu u svojim kućama.

Upozorenje na tornado je izdato za severni deo države Njujork, posebno za region Hadson, za severoistočnu Pensilvaniju, zapadni deo Konektikata, Masačusets i južni Vermont, kao i upozorenje na grad i vetrove jačine do 130 km na čas.

Izvor: CBS Evening News/YouTube

ABC navodi da se teški pljuskovi očekuju i na jugoistoku SAD u narednih nekoliko dana, a tokom cele sedmice su moguće poplave.

Povezano

Sve vesti