• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilarna Noć muzeja!

Izvor mondo.rs

Više od 500 različitih sadržaja u subotu od 17 časova za sve koji vole muzeje!

 Noć muzeja 2018 program Izvor: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac

Petnaesta Noc muzeja pocinje u 17 casova i traje do jedan sat iza ponoci. U 47 gradova i mesta Srbije, 62 lokacije u Beogradu i više od 500 razlicitih sadržaja, sve je spremno za najvecu proslavu umetnosti i kulture.

Najraznovrsniji program ocekuje posetioce u Beogradu, gde ce na više od 60 lokacija svoja vrata otvoriti brojni muzeji, galerije i kulturne institucije. Otvaranje novih prostora i vracanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pricanje neispricanih prica i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležice i ovogodišnju Noc muzeja u Beogradu. Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Decja tura kako bi za najmladi posetioci na zanimljiv nacin ušetali u svet kulture i umetnosti. Organizatori manifestacije preporucuju raniji polazak u gradsku šetnju, sa osmehom na licu, udobnom obucom i prepuštanjem nezaboravnoj avanturi magicne majske veceri.

Sve lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam razlicitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji nacin da se snadu kroz ovogodišnju Noc muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu. Za tu svrhu posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posetiocima omogucava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao licni podsetnik.

Sva dešavanja traju od 17 casova do sat iza ponoci izuzev Decje ture (17-21) i odredenih koncerata, performansa, vodenih tura... Celokupna satnica ovih dešavanja dostupna je na sajtu Noci muzeja

Ulaznice za sva dešavanja u Noci muzeja mogu da se kupe po ceni od 450 RSD na svim prodajnim mestima Eventima. Ulaznica za Noc muzeja obezbeduje ulazak na sve beogradske lokacije, a deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ulaze besplatno.

Uz tradicionalnu podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noci muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 casova pa sve do ponoci. Ulaznica za Noc muzeja donosi i odredene pogodnosti.

Besplatni bilteni Noci muzeja, kao i propratne mape mogu se preuzeti na promotivnom pultu Noci muzeja u Knez Mihailovoj ulici i u Turistickoj organizaciji Beograda, smeštenoj u Biblioteci grada Beograda danas od podneva do ponoci, a na sajtu Noci muzeja bilten je dostupan za e-listanje.

Noc muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, medu kojima je od 2005. godine i Beograd.

Prijatelj 15. Noci muzeja je mts, koji je prijatelj manifestacije trinaesti put zaredom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE