MONDO/Tanjug

"Kako sam inscenirao sopstvenu smrt" VIDEO

Autor:

Ruski novinar Arkadij Babčenko izneo je danas detalje o tome kako je iscenirao sopstveno ubistvo u Kijevu, navodeći da je koristio svinjsku krv i usluge šminkera.

7
A- A A+


Rojters je preneo da je Babčenko rekao da je odvezen ambulantnim kolima u mrtvačnicu sa mesta "ubistva" gde se presvukao i počeo da gleda vesti.

Vaskrsao ubijeni novinar"! (VIDEO)

Babčenko (41) je, na konferenciji za novinare u Kijevu, naveo da je mogao da kaže "ne" kada su mu pre otprilike mesec dana ukrajinski zvaničnici došli sa idejom da se njegovo ubistvo iscenira.

Ipak, kako je kazao, pristao je na to svojevoljno, prenosi AP.

Babčenko je naveo šta su šminkeri i bezbednosni agenti morali da urade kako bi ubistvo izgledalo stvarno.

Saradnici bezbednosnih službi uzeli su njegovu majicu i pucali pištoljem po njoj, rekao je on. Potom je, kako je objasnio, obukao tu majicu i zamazao je svinjskom krvlju.

Prevezen je ambulantnim kolima na jedinicu intenzivne nege u bolnici gde su forenzičari zvanično "izdali dokument" o njegovoj smrti. Posle toga, završio je u mrtvačnici.

Babčenko kaže da je sve vreme bio zabrinut za uspeh operacije, ali mu je laknulo kada je završena.

Izvor: youtube/ Guardian News

"Prestao sam da se plašim tek u mrtvačnici", rekao je on.

Kijev je u utorak objavio da je Babčenko ubijen nedaleko od svog stana u prestonici Ukrajine.
Ukrajina je odmah za njegovu smrt optužila Rusiju, a iz Kremlja su poručili da je njegova smrt posledica nesigurnog okruženja u kom rade novinari u Ukrajini.

Sada Rusiju optužuju za ubistvo novinara! (VIDEO)

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je lažna priča o ubistvu Babčenka još jedna anti-ruska provokacija iza koje stoji ukrajinska sluzba bezbednosti.

Povezano

Sve vesti