Cena 10X: Bosanci ponovo zaustavljaju Folksvagen?

Autor:

Proizvođač autodelova Prevent iz BiH, povećala je Folksvagenu cenu čak 10 puta, tako da bi mogla po drugi put da zaustavi proizvodne trake nemačkog automobilskog giganta.

2
A- A A+
volan, air bag, golf, folksvagen, georgii Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U sporu između dve kompanije koji traje od 2016. godine, Prevent grupa je, prema pisanju "Menadžer Magazina", stavila Folksvagen pred novo iskušenje povećanjem cene ugovora o nabavci za 10 puta.

Ubrzo nakon što je Prevent preuzeo filijalu za automobilsku industriju Noje Halberg Gus (NHG) sa sedištem u Zarbrikenu, ova kompanija ispostavila je svojim klijentima nove cene: umesto 90 miliona evra koliko je ranije dogovoreno, NHG traži 900 miliona evra za ugovor o sanbdevanju, navodi magazin, prenosi portal Indikator.ba.

Nemački mediji pišu kako je to opasno za Folksvagen i moglo bi još jednom da zaustavi proizvodnju u VW-u, kao što je to bilo pre dve godine.

ŠAH-MAT:Kako su Bosanci pobedili moćni Folksvagen

Tada su dva najuglednija nemačka dnevna lista, "Zidojče cajtung" i "Frankfurter algemajne cajtung", pisali da je nemački automobilski koncern morao da pristane na brojne ustupke, recimo da u narednih šest godina nabavlja delove iz kćerki-firmi Preventa.

Povezano

Sve vesti