Mali: Ostavio sam stabilnu kasu u Beogradu

Autor:

Svom nasledniku na mestu gradonačelnika Beograda ostavio sam finansijski stabilnu gradsku kasu, a preuzeo sam isto tako stabilnu državnu kasu na novoj funkciji u Vladi Srbije, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

85
A- A A+

gužva beograd saobraćaj automobili tramvaj tramvaji udes sudar pešački pešaci beograd beograđani Foto: Mondo/Goran Sivački


"Izazovi su uvek različiti, ali na kraju velika je čast raditi u Vladi Srbije i svojim znanjem, iskustvom i energijom doprineti nekom boljem sutra za našu decu", rekao je Mali na konferenciji za novinare sa predstavnicima MMF-a, upitan kako se snašao na novoj funkciji i u razgovorima sa MMF-om.

Sticajem okolnosti je, kaže, posle samo dve nedelje novog mandata imao mogućnost da učestvuje u razgovorima sa predstavnicima Misije MMF-a o novom aranžmanu, takozvanoj "čuvarkući" i da obavesti građane Srbije o postignutom dogovoru sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

"Ti dogovori nam daju još veću sigurnost da godine koje dolaze po pitanju i makroekonomske stabilnosti, novih investicija i razvoja naše privrede budu više i bolje obećavajuće za naše građane", istakao je Mali.
Imao je, kaže, to iskustvo i kao gradonačelnik Beograda jer je mnogo toga urađeno na kosolidaciji javnih finansija u gradu.

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF-a!

"Beograd je sada potpuno finansijski stabilan grad, dobili smo i kreditni rejting prvi put, čak smo ga i unapredili u međuvremenu. Ono što nasleđuje novi gradonačlenik Beograda - stabilnu gradsku kasu, evo imam priliku da to nasledim na nivou Republike", kaže Mali.

Doktor na čelu Beograda!

Navodi da je sada ne samo na njemu, nego na čitavoj Vladi Srbije kao timu da zajednički rade u korist građana Srbije kako bi se još više unapredilo poslovno okruženje, privreda učinila konkurentnijom, a ističe da je zadatak svih u tom timu da se bave stvaranjem uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Među pozitivnim rezultatima postignutim u Gradu Beogradu naveo je i smanjenje nezaposlenosti, te da će to biti cilj i na nivou Srbije, kao i to da iz godine u godinu bude sve bolje i bolje.

Povezano

Sve vesti