Ukinuta presuda za ubistvo navijača Partizana

Autor:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Konstantin D. (24) bio osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni". Sud naložio da se ponovi suđenje.

1
A- A A+
Grobari, navijači Partizana, Zabranjeni Foto: MN Press ilustracija

On je na 13 godina zatvora bio osuđenzbog ubistva Aleksandra Joksića (34) u Rakovici u septembru 2015. godine.

Ovom odlukom ukinuta je presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Konstantin D. bio osuđen za ubistvo, kao i za nedozvoljeno nošenje prištolja.

U obrazloženju odluke, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka koja se sastoji u tome što prvostepena presuda nema razloge o odlučnim činjenicama koje su predmet dokazivanja, kao i jer su dati razlozi nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Uhapšen zbog ubistva navijača Partizana!

Zbog toga ni činjenicno stanje u ovom predmetu nije pravilno i potpuno utvrđeno, budući da je u obrazloženju presude izostala detaljna i sveobuhvatna analiza i ocena izvedenih dokaza, navodi Apelacioni sud.

Ukinutom presudom Konstantin D. je bio osuđen jer je 29. septembra 2015. godine iz, kako se navodi, neidentifikovanog pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio najpre dva hica u pravcu sada pokojnog Joksića od kojih ga je jedan pogodio u trenutku kada je leđima bio okrenut ka okrivljenom.

Nakon toga je, prema ukinutoj presudi, prišao mestu na kome se nalazio Joksić i overio ga s još dva hica.

Povezano

Sve vesti