• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Met Dejmon kao Kerol Šelbi na Le Manu

Izvor mondo.rs

Uskoro počinje snimanje filma koji će opisati epsku borbu Forda sa Ferarijem na trci "24 sata Le Mana" 1966. godine.

Poznato je da ce Met Dejmon igrati legendarnog Kerola Šelbija, dok ce Kristijan Bejl biti u ulozi vozaca Kena Majlsa, koji je vozio "ford GT40". Režiser filma je Džejms Mengold, koji je prošle godine uradio odlicnog "Logana".

Prica filma ce se fokusirati na borbu Forda i Ferarija na "24 casa Le Mana" 1966. Te godine je, nakon godina dominacije italijanske marke, Ford ostvario prvu pobedu na cuvenoj trci. I to kakvu – tri "forda GT40" druge generacije sa 7-litarskim V8 motorom, prošla su prva kroz cilj.

Ova trka je vec opisana u knjizi “Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans” autora A. J. Bejma kao i u dokumentarcu "24-casovni rat".

Inace, o ovom filmu se pricalo još od 2011. Tako je prvobitno glavnu ulogu trebalo da igra Bred Pit, a da ga režira Majkl Man.

Zanimljivo je da ce treceplasirani "ford GT40" biti ponuden na aukciju krajem avgusta ove godine. Ocekuje se da ce postici cenu izmedu 8 i 10 miliona evra. Na istoj aukciji bi trebalo da bude prodat i najskuplji auto svih vremena – "ferari GT 250" po rekordnoj ceni od oko 38 miliona evra.

Pogledajte originalne snimke iz 1966:

Ford Le Man 1966.
Izvor: YouTube/Ford Performance

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobracaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pike

James May je pricao o ovom rivalitetu u emisiji The Grand Tour. Pare koje je Ford ulozio ne bi li skinuo ferrari sa trona je bilo van svake pameti, ali kao sto je i sam zakljucio, ipak su te pare proizvele jedan od najboljij sportskih automobila ikada. Zanimljivo sto su italijani i onda bili "italijani". Verujem da ce biti super film.

El_Tigre

Zanimljivo kako se istice jedna pobeda forda naspram nebrojenih ferarija...Propagandna masinerija Holivuda u punom sjaju :)

Dusan

@El_Tigre Bog te video, nisam znao da je Montevideo sniman u Holivudu.

SERIJE