MONDO/Agencije

Albanac uhapšen zbog napada na Srbina

Policija u Vučitrnu uhapsila je mladića koji se sumnjiči da je u Prilužju nožem napao Nikolu Dejanovića, prenosi RTK 2.

1
A- A A+

Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Radi se o osobi albanske nacionalnosti i ispituje se motiv napada, navodi RTS.

Mladić koji je ranije danas napadnut nožem u selu Prilužju kod Vučitrna je stabilno, ali su mu nanete teške povrede koje mogu vitalno ugroziti njegov život.

To je rekao doktor Zlatan Elek na Odeljenju intenzivne nege u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. 

"Nikola Dejanović dovezen je sa više ubodnih rana u grudni koš i levu slabinu. Trenutno se nalazi u jedinici Intenzivne nege na 24-časovnom monitoringu svih vitalnih funkcija", kazao je doktor Elek. 

Mladi Srbin izboden nožem kod Vučitrna

Kako javlja reporter Bete, u bolnici u Kosovskoj Mitrovici je pored porodice povređenog mladića bio i predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Aleksandar Mišić koji je ocenio da je "ovaj pokušaj ubistva atak na najveću srpsku enklavu Prilužje, sa ciljem da se Srbi zaplaše i isele iz svojih domova". 

"Ovakvi napadi unose nemir među ljude, ali siguran sam da nas neće pokolebati u nameri da ostanemo na svojim ognjištima", rekao je Mišić i pozvao državu, vlast u Prištini i nadležne organe da osude napad i pronađu i kazne počinioce. 

Prema rečima meštana, napadnuti mladić je sa svojim rođacima krenuo kući iz obliženjeg kafića, ali ih je u centru sustigao automobil iz kojeg su posle kratkog pitanja na albanskom jeziku izašla dvojica napadača koji su srpske mladiće najpre isprskali biber sprejom, a potom potegli nož.

Povezano

Sve vesti