Čeda u Srebrenici: Došao sam zbog mog naroda

Autor:

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović u Potočarima prisustvuje obežavanju 23. godišnjice zločina u Srebrenici.

25
A- A A+
čeda jovanović, parada ponosa, prajd, gej parada, čedomir jovanović Foto: Mondo/Stefan StojanovićOn je poručio da je "sećanje na ljude koji su stradali najjasnija slika ludila koje postoji".

„Dolazim ovde godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše dece, zbog ljudi. Kakva poruka odavde može da ode? Čini mi se da su Bošnjaci ovde stradali jednom pre 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid stradaju svakog dana. Ovde odavno ne dolazim zbog toga što tih 8.372 popisanih ljudi smatram žrtvama.

Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovde među nama. Sećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom. Dok ne budemo imali snagu da pobedimo činjenicu da još uvek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani ovde će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi“, poručio je Jovanović, a prenosi LDP.

Čeda Jovanović: Idem u Srebrenicu, osećam potrebu

U Memorijalnom centru u Potočarima danas je počelo obeležavanje 23. godišnjice od zločina u Srebrenici, okupljanjem predstavnika vlasti i građana, koji tu svake godine dolaze iz svih krajeva, a u Federaciji BiH je proglašen Dan žalosti

Međunarodni sud pravde u Hagu je 2007. doneo presudu kojom masakr u Srebrenici kvalifikuje kao čin genocida.

Prema optužnicama Haškog tribunala, vojnici pod komandom generala Ratka Mladića su do 19. jula organizovano i sistematski ubili oko 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka. Oko 30.000 žena i dece deportovano je za dva dana.

Zločin u Srebrenici: Komemoracija u Potočarima

Povezano

Sve vesti