SKANDAL: Član GO SNSD-a pretio genocidom

Autor:

Rajko Vasić, ćlan Glavnog odobora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), nekadašnji generalni sekretar ove stranke i ministar informacija u prvoj vladi Milorada Dodika, objavio je na svom Twitteru niz skandaloznih izjava.

6
A- A A+
srebrenica, potočare Foto: MONDO/J.S.

Vasić je uputio više poruka kojima negrao genocid u Srebrenici, zapretio novim genocidom, ali uputio i pretnje Srbima koji priznaju da se u Srebrenici desio genocid."Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sledeću priliku", napisao je Vasić.

Tužilaštvo proverava

Tužilaštvo BiH će proveriti pretnje genocidom Rajka Vasića, prenosi Klix.ba. Ova reakcija je usledila nakon prijava građana i reakcije medija na skandalozne poruke Vasića.

Zločin u Srebrenici: Komemoracija u Potočarima

U sledećem tvitu je naveo: "Nije bio genocid u Srebrenici, ni nigde u BiH. Bilo je streljanje ratnih zarobljenika. Ali vodite računa da Srbi nisu nežni kao što su bratstveni".

Posle ovoga, uputio je pretnje Srbima koji priznaju da se u Srebrenici desio genocid.

"Za srpske izdajnike, koji su priznali genocid i brojku 8372, treba graditi rotacione grobove. Da im se olakša prevrtanje" napisao je Vasić na svom Tviter profilu.

U Memorijalnom centru Potočari danas je održana komemoracija srebreničkim žrtvama i sahranjeni posmrtni ostaci 35 žrtava ubijenih u julu 1995. godine.

Povezano

Sve vesti