FIFA POLUDELA: ZABRANJENE zgodne cice Mundijala!

Autor:

Usledilo je još jedno suludo pravilo na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

41
A- A A+

Svetsko prvenstvo u Rusiji je jedan od najgledanijih sportskih događaja na svetu. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, FIFA je uvela niz pravila i kazni za prekršitelje, a gotovo nakon svake utakmice objave popis novih kažnjenih timova.

I dok se reda svakako treba pridržavati, u nekim stvarima je FIFA ipak preterala, a najnoviji primer je naredba koju je ova organizacija poslala nosiiocima prava TV prenosa u kojoj stoji da režiseri ne smeju više da u fokus stavljaju zgodne devojke na tribinama!

SVE VESTI O MUNDIJALU!

Za "ružnije prenose utakmica" zaslužna je organizacija FARE koja je seksizam ocenila najvećim problemom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, a uspeli su da pronađu čak 30 slučajeva koji navodno potkrepljuju njihovu tvrdnju.

Čak su i fotoreporterski servisi (Getty Images) bili primorani da sklone galerije sa zgodnim cicama Mundijala, pa će u finalu kamera verovatno uglavnom biti na terenu.

Zanimljivo je to što su zabranom prikazivanja devojaka na tribini, FIFA i FARE zapravo uveli svojevrsnu diskriminaciju jer nikome ne smeta prikazivanje muškaraca na istoj toj tribini.

Ne znamo za vas, ali nama će nedostajati cice poput onih koje možete videti gore u galeriji...

Povezano

Sve vesti