• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreska se bori s "fantomima", treba joj još ljudi

Izvor Tanjug

Za prvih šest meseci ove godine otkriveno je 91 firmi koje nazivaju "fantomskim" ili "peračkim", a koje se smatraju generatorima sive ekonomije u Srbiji. Za više uspeha potrebno i više ljudi.

To je za 54 odsto više u odnosu na isti period 2017. godine, izjavila je direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković.

Kako navodi, u prvih šest meseci ove godine podnete su 44 krivične prijave protiv takvih firmi koje su pomagale regularnim privrednim subjektima u izvršenju krivičnih dela, a pri tome je utajeno 847 miliona dinara poreza.

Poreska uprava, objašnjava Marković, formirala je posebno odeljenje za rizične grupe neplatiša i predviđen je određeni broj projekata usmerenih protiv sive ekonomije u saradnji sa drugim državnim organima.

Fantomske firme nam godišnje "odnesu" pet miliona

Ona podseća i da je Poreska uprava primila u radni odnos 100 novih radnika koji su angažovani na poslovima terenske kontrole i navodi da je Upravi neophodno dodatno zapošljavanje, pre svih, ekonomista, pravnika i IT stručnjaka.

Prema istraživanju od pre nekoliko godina, kaže, u Srbiji na 1.411 stanovnika dolazi jedan poreski službenik, dok je u zemljama u okruženju ta brojka znatno manja, u Hrvatskoj 876, a u Sloveniji 823 stanovnika po "porezniku".

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

El sa ukradenim licnim kartama

Otvaraju te fantomske firme?

raketaš

Ja stvarno mislim da bi trebalo zaposliti još poreznika. Evo, i ove brojke dokazuju da ih je malo. Sada, sa malo manje sarkazma, a zašto nije dat prikaz službi gde imamo po tri puta više zaposlenih nego neki, pa ljudi, državo, braćo, nećete valjda nove zapošljavati? Preraspodelite zaboga sa onih mesta gse je višak. Ionako imamo državnih činovnika koliko i zaposlenih u realnom sektoru. To je neizdrživo!

Moje Ime Je Nebitno

Sabac- decko koji je jedva zavrsio osnovnu, muljao sa glasovima za g17 pa za Sns postade direktor trezora. Na proslim izborima ide od vrata do vrata pravi spiskove ko ce glasati ko nece. O cemu vise da pricamo?

special image