MONDO/Beta

Ugljanin: Ja sam zvao Pacolija, evo zašto

Autor:

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas da je ministra inostranih poslova Kosova Bedžeta Pacolija pozvao da poseti Novi Pazar da bi javnost čula šta kaže druga strana.

20
A- A A+


On je novinarima u Bujanovcu nakon razgovora sa predsednikom Nacionalog saveta Albanaca (NSA) u Srbiji Šukrijem Imerijem rekao da "od devedestih godina, od Dačića, Vučića, Nikolića i svih ostalih političara, slušamo jednu istu priču".

"Hoćemo da čujemo šta kaže druga strana, zašto da stalno slušamo istu muziku, da malo promenimo kanal. Želimo da čujemo kako na sve ovo gledaju ljudi koji su legitimni predstavnici Kosova. To je realno stanje, mi smo samo priznali ono za šta su se izborili građani Kosova", rekao je Ugljanin.

On je rekao da Bošnjaci žele da budu uključeni u dijalog između Srbije i Kosova i izrazio očekivanje da će državni organi Srbije Pacoliju odobriti dolazak u Novi Pazar.

Pacoli traži da ga puste u Novi Pazar"Očekujemo da Pacoli dođe i govori svim građanima Sandžaka, a onda će doći i svi građani Srbije. Pozvaćemo medije iz Srbije da prenesu njegov govor i da svi čuju onu drugu stranu", poručio je Ugljanin.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačićizjavio je ranije da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti Pacolija Novom Pazaru.

"Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država", kazao je Dačić novinarima.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosova i Metohiju Marko Đurić rekao je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) da će Srbija povodom poziva Pacoliju da poseti Novi Pazari, reagovati ozbiljno, odgovorno i dostojanstveno.

BNV je pozvalo Pacolija da poseti Novi Pazar i druge opštine u Sandžaku 21. i 22. jula, navodeći da on svojim dolaskom "učinio veliku čast" ovom nacionalnom organu, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka.

Kosovski mediji navode da je Pacoli izjavio da postoji mogućnost da poseti Novi Pazar, ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu.

Povezano

Sve vesti