• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Od novembra penzije veće nego ikada!"

Izvor MONDO/Tanjug

Penzije biti povećane pre kraja godine, najverovatnije od novembra, kaže Aleksandar Vučić i dodaje da se nada da će i plate biti povećane još ove godine.


Vučić je, nakon pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, u izjavi novinarima, preneo da je juče razgovarao sa premijerom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, dodajući da neće biti potreban rebalans budžeta za povećanje penzija.

Kazao je da možemo već od novembra da povećamo penzije, dodajući da će biti ukinut zakon koji je donet u cilju ekonomskog oporavka, tako da će i oni sa najvećim penzijama imati povećanje.

"I oni sa najvećim penzijama imaće značajno povećanje, oni koji su imali 90.000 imaće 100.000 dinara sada. Svi će imati veće penzije nego ikada", rekao je on.

Vučić je kazao da mu je posebna želja, a veruje da će premijerka i nadležni ministar to uraditi, da povećaju penzije onima koji su primali do 30.000 dinara mirovinu.

Vučić:Više od milijardu evra za odbranu ove godine

"Želim da povećamo penzije onima koji su imali do 30.000 dinara penzije, da dobiju više nego što bi dobili samo ukidanjem zakona. Ti ljudi predstavljaju najveću grupu penzionera, a ima ih oko 1,152 miliona, i moraju osetiti boljitak, jer su dali najviše za našu zemlju svojom trpeljivošću i strpljenjem. Verovali su da teške reforme donose rezultate", objasnio je on.

Vučić je rekao da će svi penzioneri imati značajno veće penzije.

Što se plata tiče, rekao je da se nada da će povećanje uslediti još ove godine, ali da će o tome moći da kaže više za desetak dana.

"Ove godine znatno povećanje plata i penzija"

Komentari 89

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivo Andrić citat

"Zaraziti nekoga cekanjem,to je najsigurniji način vladanja nad njim, to znaci učiniti ga nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvjek, i ta obmana cekanjem tvrdja je od svakog zatvora i jaca od najjacih bukagija, jer se sa mnogo srece i vestine, iz zatvora moze pobeci i okova se covek moze osloboditi, ali te obmane - nikad ni doveka".

Penzioner

Lepe vesti. radujem se.

bubi

@Penzioner Super, radujes se već godinu dana koliko cekamo ukidanje privremenog umanjenja penzija (ukupno 4 godine)!

special image