• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ove godine znatno povećanje plata i penzija"

Izvor MONDO/Agencije

Ove godine može se očekivati da plate u javnom sektoru i penzije u Srbiji budu povećane u većem procentu nego do sada, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"O povećanju plata i penzija odlučiće Vlada Srbije, ali je sigurno da će one znatno biti uvećane", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je dodao da su impresivni rezultati u javnim finansijama od početka ove godine i da je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom kvartalu bio 4,5 odsto, što omogućava da se povećaju zarade u javnom sektoru i penzije.

"Ljudi vide da smo na dobrom putu. Svi koji nisu verovali kad smo o tome govorili sada mogu da se uvere šta je urađeno", istakao je Vučić.

Poslednje uvećanje plata u javnom sektoru i penzija, umanjenih od novembra 2014. kao mera fiskalne konsolidacije, bilo je u januaru ove godine. Fiskalni savet predlaže da eventualno povećanje tih budžetskih izdataka bude u skladu sa rastom BDP-a.

Predsednik:Veće plate i penzije "i pre očekivanog"

Govoreći o izgradnji stanova za pripadnike vojske i policije, Vućić je kazao dа će nаkon susretа koje će imаti s predsednicimа Turske i Rusije održаti sаstаnаk kаko bi se videlo štа je moguće urаditi kаko bi se ubrzаlа grаdnjа tih stаnovа.

"Izgrаdnjа će nаjpre početi u Nišu, а zаtim i u Vrаnju, Leskovcu", rekаo je Vučić i dodаo da će "pokušаti dа pomognu mlаdim ljudimа koji su u nаuci dа reše stаmbeno pitаnje, pа posle i svim ostаlim mlаdim ljudimа".

Komentari 176

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nebojsa

Moja mama ima 13.000 dinara, 30 godina staza. Da je neka vlast i da su joj godisnje povecavli penziju za 8 evra, 1000 dinara, sad bi imala 20.000. MIslite i tome!

Dokle vise

Ma ajde

dzumbus kan

citam poruke botova, onako sve sablonski napisane, hvale ovo blagostanje, a mladi napustaju zemlju i beze trbuhom za kruhom od tog istog blagostanja i napredka. Samo mi nije jasno da li mi normalni i botovi zivimo u istom Srbistanu? Ja nikakav napredak ne vidim, a to svetlo na kraju tunela sto botovi vide mislim da je to brzi voz koji ce nam doci glave

special image